Frågor

Smärta livmodercancer!

Jag är opererad för livmodercancer för 5,5 år sedan! Stadie 1 utan efterbehandling.
Jag har under åren gjort tre CT o en MR pga av smärta typ mensvärk i nedre delen av magen. Känns som värk i bäckenet (sittben) också. Ser man bäckenet på CT o MR med kontrast (buk)
Har under åren haft flera uvi med blod.
Gjort cystoskopi med.
Nu har jag varit bra från smärta i 1,5 år o tar oversterin 2ggr/vecka
Nu fick jag urinbesvör o fick behandling per telefon i fem dagar. Men min smärta har kommit tillbaka igen. Var på kontroll för cancer för 2mån sedan o då såg allt bra ut
Kan värken komma från mitt bäcken, kan värka i tre timmar o sedan släpper det.
Om det skulle vara cancer som kommer tillbaka värker det i intervaller. Gjorde coloskopie för 1.5 år sedan utan anmärkning.
Hade lite sammanväxningar efter tre magoperationer. Blindtarm, akut snitt o livmodercancer!
Känns dom ett tryck i underlivet o värk.
Släpper cancersmärta ibland, kan den komma o gå.
Så rädd att få tillbaka min sjukdom, vill ju leva!
Hur går jag vidare! Hjälp!

Svar

Hej!

Då din senaste kontroll var för två månader sedan och allt var bra, ska du kunna känna dig trygg med det svaret. Det är ovanligt med smärtor som ett tidigt symtom vid livmodercancer. Cancersmärta brukar inte komma och gå utan vara ihållande. Sedan tidigare har du sammanväxningar i buken vilket kan ge de besvär du nämner med tryckkänsla och värk. Så kan också urinvägsinfektioner kännas. Hur du kan gå vidare med dina besvär är exempelvis att kontakta din vårdcentral eller gynekolog för rådgivning, kanske du behöver utöka din lokala östrogenbehandling för att motverka urinvägsinfektioner.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen