Cancerrådgivningen

Cancerrådgivningen finns till för dig som behöver stöd, känner oro eller har frågor om cancer.

Du kan kontakta Cancerrådgivningen via telefon, mejl och chatt. Det går även bra att ställa en fråga direkt via vår webbplats.

På Cancerrådgivningen arbetar specialistsjuksköterskor inom cancervård, med stor kunskap om olika cancersjukdomar och symtom, behandlingar och biverkningar.

Vet sjuksköterskorna inte svaret på din fråga tar de reda på det. De har tillgång till och får hjälp av experter och forskare inom cancer samt har ett brett kontaktnät med olika vårdinstanser inom området.

Du kan läsa mer om Cancerrådgivningen på cancercentrum.se

Kontakt

Cancerrådgivningens ordinarie öppettider är helgfria vardagar klockan 08.30–16.00. De har även kvällsöppet på måndagar till 19.30.

Du ringer anonymt och sjuksköterskan du får tala med har tystnadsplikt, utbildning i samtalsstöd och är van att möta människor i kris.

På vår webbplats kan du även läsa Cancerrådgivningens svar på andras frågor om cancer

CANCERRÅDGIVNINGEN OCH FONDERNA

Cancerrådgivningens verksamhet startade 1981 på Radiumhemmet och drevs under 35 år med stöd från Radiumhemmets Forskningsfonder. Idag är Cancerrådgivningen en del av Regionalt cancercentrum Stockholm Gotland och vårt samarbete har fortsatt under andra former.