Frågor

Ont i övre delen av bröstet

Hejsan!

Det här kanske är en väldigt dum fråga, men har varit väldigt orolig och vet inte riktigt vad jag ska göra.

Jag är bara 21 år gammal, så bröstcancer är väl väldigt ovanligt i min ålder? Ingen familjhistorik av det heller. Känner att det är lite ömt vid övre sidan av bröstet. Det är alltså inte hela bröstet som gör ont, utan bara vid det här området, och smärtan är inte stark alls.

Har inte märkt några förändringar på utseendet och allt känns som det brukar göra, men blir bara lite orolig över varför det känns ömt vid just det området. Har hormonspiral ( haft det i cirka 1 år ) och började nyligen ta antidepressiva (dock väldigt fram och tillbaka. Tar inte medicinen varje dag). Kan det vara anledningen till det här? Behöver jag vara orolig över något? Jag hade fastnat på det här helt och började googla på inflammatorisk Bröstcancer, vilket kanske inte var den bästa idén..

Tack på förhand!

Svar

Hej,

som du skriver är det väldigt ovanligt med bröstcancer vid 21 års ålder. Däremot sker det hormonella förändringar i kroppen hela tiden när man är ung, även hormonspiral kan säkert påverka. Förslag att du kontaktar den som satte in hormonspiralen och berättar om din oro.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen