Frågor

lungorna

jag fick diagnos ospecifika lungnoduli möjligen lungmetastaser men dom sa inget bara att dom förde över mej till lungavdelningen.sen har en läkare skrivit inskränkt behandling 01ej HLR .motivering kroniska sjukdomens dåliga prognos .det sa dom inte heller det läste jag på 1177 i min journal får dom göra så jag mår jätte dåligt efter det här Tacksam för svar MVH HÅKAN SPÅNGBERG .

Svar

Hej!

Självklart ska det inte gå till på det sätt du beskriver. Du ska ha en muntlig förklaring och möjlighet att ställa dina frågor. Det är verkligen tråkigt att du fått sådana besked via din journal utan att någon ha pratat med dig.
Om du känner att det är möjligt ska du be om en läkartid för att i lugn och ro få prata om din situation. Du kan även begära en second opinion för att få en ny läkarbedömning . Här är en länk som beskriver hur det går till. https://www.1177.se/Stockholm/sa-fungerar-varden/om-du-inte-ar-nojd/ny-medicinsk-bedomning/

Hoppas att detta svar ska komma till din hjälp. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen