Frågor

Knöl i låret!

HejJ
Jag upptäckte av en händelse,när jag satt på toa,att jag hade en knöl påhöger lårs fram-insida.
Den gör inte ont. Känns som ca 1x2cm.Sitter relativt ytligt.
Jag är opererad för bröstcancer -95.
Är multisjuk,med väldigt mycket smärtor i ländryggen efter en misslyckad stelop.2008.Har även mycket svåra smärtor i magen/tarmarna,som alla läkare viftat bort med,att det är sammanväxningar
efter flera bukoperationer,som splenektomi,pancreas division,där man tog bort ”svansen”på pancreas(lite drygt)-99 el..2000?
Har även opererat bort uterus + båda äggstockar 2009?
Har diabetes typ2.Medicinerar mot högt blodtryck,samt Oxycontin för ryggsmärtorna 3x10mg/dag…hjälper ej!
Är mycket orkeslös-trött-initiativlös,
nästan hela senaste året,och känner mig deprimerad och har ångest dagligen(GAD-diagnos).Tar Iktorivil 0,5mgx4/dag.Har dålig aptit…något känns fel!
Är 69-årig kvinna.

Svar

Hej,

Det är förståeligt att du reagerar då du upptäckt en knöl på benet med tanke på att du drabbats av så många sjukdomar tidigare. På din beskrivning låter det som att du fått ett lipom (fettknöl) på låret. Med tanke på att du är multisjuk och har känslan av att något är fel bör du be din läkare undersöka knölen. De allra flesta knölar är ofarliga men bör undersökas.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen