Frågor

Cystor på eller i bukspottkörteln

Jag har i samband med en annan undersökning som var riktad mot magen fått information om att de sett cystor på eller i bukspottkörteln jag kommer inte ihåg men jag tror de sade på. Det var en datortomografi som gjordes.
De konstaterade att jag inte behövde vara orolig då cystorna hade syns vid tidigare undersökningar så jag har tydligen haft dem ett tag. Ingen av läkarna har tidigare nämnt något om detta ? Jag har tidigare legat inne för andra magbesvär. Borde det inte gjorts en kontinuerlig uppföljning av cystorna! Jag frågade om detta och fick till svar att de nog hade bedömt den som ofarliga. Kan man göra detta så lätt ? Det står inget om bukspottkörteln i de journaler jag läst . Hur orolig skall jag vara?

Med vänlig hälsning,
”Mycket orolig”

Svar

Hej!

 

Cystor är vätskefyllda blåsor. De är i de allra flesta fall helt ofarliga. Eftersom du har haft de länge och de inte har förändrats så ska du inte behöva oroa dig. Din läkare har dessutom bedömt det som ofarligt.

Hoppas att detta svar kommer till din hjälp. Du är alltid välkommen att höra av dig igen. Det går även bra att ringa till oss. Ibland kan det vara lättare besvara frågor i en dialog. 08-123 138 00

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen