Frågor

Bröstcancer med utbredd skelettmetastasering

Hej!
Jag har bröstcancer med massiv invasion av skelettmetastaser. Fick diagnosen för två år sedan. Behandlas med Letrozol ( antihormon) och Zomenta dropp. Denna behandling har gjort att inte metastaserna har ökat men heller inte minskat. Nu har jag hört att det är vissa som får samtidigt behandling med Ibrance+ fasodex. Är det en mer kraftfull behandling? Har tankar på att åka till Docrates i Finland för att få mer verkningsfull behandling. Är detta något ni känner till. Vill i alla fall ha en secund opinjen . Vet ni något sjukhus som ligger i framkant med behandling för skelettmetastaser som jag skulle be att få bli remitterad till?. Jag är inte opererad o har aldrig fått cellgifter.
Tacksam för svar
77 åring.

Svar

Hej!

Det låter som att du har en behandling som du svarar bra på då dina metastaser inte ökat i antal. Du har frågor kring din behandling, om Ibrance i kombination med Faslodex skulle vara bättre för dig. Det är svårt för oss att svara på. Det krävs en medicinsk bedömning utifrån din individuella situation. Det bästa är alltså att begära en second opinion som du önskar alternativt ta upp frågan med din läkare. Sjukhusen i Sverige arbetar på liknade sätt utifrån det nationella vårdprogram för bröstcancer som finns.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa 08-123 138 00. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen