Frågor

Vattnig flytningar efter en livmodercanceroperation

Jag har genomgått en livmodercanceroperation för två år sedan. Ingen efterbehandling. Har gått på kontroller tredje månad o allt har varit bra, förutom urinvägsinfektioner med blod. Står nu på Furudantin.
Jag har senaste månaden haft värk o tryck i nedre delen av magen typ mensvärk. Har blivit undersökt av onkologläkare” gyn” idag som inte kan se något onormalt. Skall få gå på MR inom en månad då de inte kunde känna eller se något med ultradjud.
Har vissa dagar vattniga flytningar, kan det bero på östrogenbrist i slidan eller är det ett symtom på cancern har kommit tillbaka i slidtoppen eller buken.
Vad är det för symtom på återfall av livmodercancer. Jag är så orolig för detta, trodde jag skulle vara botad från min cancer. Är östrogenbrist boven till mina urinvägsinfektioner också? Tack på förhand!

Svar

Det är vanligt att oroa sig och särskilt om du inte slipper symtom från underlivet. Östrogenbrist gör slemhinnorna torra och sköra och är säkert en bov när det gäller urinvägsinfektioner. Du kommer säkert att uppleva en lindring av dina besvär efter några veckors behandling med Ovesterin.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.