Frågor

Värk vid ”livmodern”

Min livmoder är bortopererad pga cancer stadie 1. Nu har jag värk där livmodern har suttit, känns som tryck o mensvärk. Det är ju två år sedan opererationen, o värken av o till har pågått sedan 1,5 år tillbaka. Har gått på mina kontroller med vaginalt ultraljud o undersökning, har även för ett år sedan gjort CT-skiktröntgen. Allt har varit bra.
Kan jag ha fått nervsmärta efter operationen eller är det sammanväxtningar av tarmarna som värker.
Känner stor oro för återfall o vet inte vem som kan hjälpa mig.
Snälla är det onkologen som skall hjälpa mig, eller vart vänder jag mig.
Tacksam!

Svar

Det är till din onkolog du ska vända dig till. Det är alltid bra att göra det så att din läkare kan bedöma utifrån din situation.
Sammanväxningar i tarmen och nervsmärta förekommer lång tid efter en operation och kan orsaka smärta och besvär. Det är också normalt att oroa sig för återfall. Då behöver man få ställa frågor kring sin oro. Det hjälper att prata om det.
Det har gått två år sedan du var sjuk och alla undersökningar har varit bra. Det är bra. Det talar ju för att du inte har ett återfall.
Hoppas att detta svar kan komma till din hjälp. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa 08- 123 138 00. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.