Frågor

värk i underlivet

Hej, är en kvinna på 41 år som länge haft problem med klåda och värk i underlivet. Klådan sitter mellan blygdläpparna och värken är runt blygdläppar, även en viss svullnad finns ofta på blygdläpparna. Har varit hos gyn flera ggr för klådan men inget onormalt hittas. Smärtan har de inget svar på heller, ultraljud visar inget konstigt och slemhinnorna ser fina ut.
Har läst en del om vulva-och blygdläppscancer nu och är jätteorolig att det kan vara det mina symptom beror på. Har även haft problem med herpes och kondylom som ökar risker för sådan cancer. Blir ledsen att det inte tagits vävnadsprover då jag sökt för klådan och nu har jag nästan panik efter att ha läst om dessa cancerformer.
Vad ska jag kräva för undersökningar för att få veta vad jag har?
Mvh Monika

Svar

Det du beskriver låter inte som cancer, det skulle läkaren ha sett vid undersökningen. Dina symtom låter mer som ett tillstånd som kallas vestibulit som kan vara nog så besvärligt. Du behöver tala med en gynekolog som du har förtroende för och som tar dina besvär på allvar.

Du kan läsa mer om vestibulit på den bifogade länken.

http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Ytlig-smarta-vid-samlag–vestibulit-/

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.