Frågor

Värk i rygg och skuldror

Hej,
Jag är en man på 58 år och har sedan snart ett år haft problem med värk i skuldror och bröstrygg, det började med diffusa besvär samt smärta i mellangärdet. Till att börja med ordinerades jag Omeprazol och Gaviscon eftersom jag även upplevde problem med magsyra. Jag gick på kort tid ner 15kg i vikt vilket gjorde att jag mådde dåligt av att se mig själv i spegeln, jag har gjort Gastroskopi och det finns ett litet bråck på magmunnen jag har även gjort DT-Buk , Lungröntgen samt Esofagus röntgen jag har tagit prover inklusive PSA som är helt normala.
Jag upplever även betydande svaghet i rygg och axlar, har tappat en stor del av muskulaturen där.
Min läkare säger att jag har hälsoångest och kroniskt smärta och att de prover och den röntgen som gjorts utesluter andra sjukdomar inklusive tumör.
Status just nu är att jag upplever tilltagande värk i skuldror och bröstrygg och har fortsatt problem med magsyra (konstant). Jag har inga knölar och känner ingen smärta när jag trycker på kroppen.
Jag får heller ingen smärtlindring förutom Alvedon som jag inte upplever hjälper alls, men min läkare avråder från något annat trots att jag har svårt med sömn etc.

Svar

Hej
Vi förstår att du lider av dina besvär men bra att utredningar är gjorda. Ha fortsatt kontakt med din läkare kring dina symtom.

Vänliga hälsningar
Cancerrådgivningen