Frågor

Värk i nedre delen av magen( livmodercanceroperad)

Det är trygt två år sedan jag opererades för livmodercancer, tog bort livmoder,äggstockar o äggledare o tarmkex. Jag fick ingen efterbehandling.
Går på kontroll var tredje månad o allt har varit bra, förutom flera återkommande urinvägsinfektioner det senaste halvåret. Har gjort en cystoskopi i mars-16 som var ok. Skall nu göra en ny PGA av blod i urinen när jag får infektion.
Jag har irritation i slidan o tryck i nedre delen av magen av o till. Det kändes som innan min operation, gick med värk av o till i tre år innan den upptäcktes.
Var på senaste kontrollen med undersökning o ultradjud den 31/8-16. Då var allt bra förrutom min urinvägsinfektion.
Sedan dess har jag haft ont i nedre delen i magen o slidan, skulle ta Blisselkräm för min slemhinna i slidan var atrofisk men efter fem dagar fick jag mera ont i magen. Jag har ringt till onkologen min läkare o berättat men han säger att jag är ju nyss undersökt o skall tillbaka om tre månader.
Hur snabbt kan återfall av cancer komma nu får jag snart åka till psyket. Känner ingen bryr sig o husläkaren bara skriver mera o mera antibiotika för urinen. Hela min familj är i kris, vart skall jag vända mig! Hjälp!
Skall inte onkologen ta emot sina patienter som har ont,

Svar

Oro för återfall kan vara väldigt svårt att hantera. Speciellt när dina besvär påminner om när du blev sjuk. Det är givetvis svårt att exakt veta vad som orsakar dina symtom från underlivet. Det vi kan säga är att det är vanligt att man känner av buken lång tid efter en operation. Många upplever att det känns annorlunda i kroppen och det kan vara svårt att veta vad som är det ”nya normala”. Det faktum att du också drabbas av upprepade urinvägsinfektioner är också en möjlig orsak till de obehag du beskriver. Du skall kunna lita på de undersökningar som är gjorda och det är mycket osannolikt att ett återfall skulle komma så här fort.
Du behöver förstås få hjälp med dina symtom och din oro oavsett detta.
Om du bor i Stockholm kan du själv ta kontakt med Centrum för cancerrehabilitering http://rehabcancer.se/ som bedriver specialiserad rehabilitering för patienter under och efter cancersjukdom. Alternativt efterfråga rehabilitering på din onkologklinik.

Hoppas att detta är svar på din fråga. Du är alltid välkommen att ringa till oss för det hjälper ofta att prata om det. 08-123 138 00