Frågor

Värk i ländryggen och rumpan

Hej har sedan 2 månader tillbaka först fått värk i ryggen vid sista revbenen och nu med tiden som har gått har jag fått värk i övre delen av rumpan. Ungefär som man sitter fel för länge. Har även fått värk i höften på vänster sida. Jag har varit på vårdcentralen tagit de vanliga blodproverna dom var ok. Och även fått röntgen på lungorna, väntar på svar. Har inga andra besvär så som feber eller förkylning dock har oron gjort att jag har tappat aptiten och nu har jag gått ner 3 kilo. Är väldigt orolig för att det kan vara cancer i skelett?

Svar

Hej!

Du har varit hos läkaren, du har fått lämna blodprover och du har fått göra en lungröntgen. Det är bra att du har sökt vård för dina symtom. Men du är orolig eftersom undersökningen inte gav dig några svar. Vilket är förståeligt.
Skelettcancer är en ovanlig sjukdom och dina besvär skulle kunna höra ihop med mycket annat.  Vi vet inte vad du och din läkare har kommit överens om men om du inte blir bättre ska du söka vård igen.

Hoppas att detta svar kan komma till din hjälp. Du är alltid välkommen att höra av dig igen. Det går även bra att ringa till oss. Ibland kan det vara lättare att svara på frågor i en dialog. 08-123 138 00

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen