Frågor

Urinvägsinfektion/Torra slemhinnor

Är opererad för livmodercancer, för 1,5 års sedan. Har tagit bort livmoder, äggledare o äggstockar. Läkaren tog även bort tarmkex. Har inte behövt någon mera behandling efter operationen. Går på kontroller var 4:e månad, allt har sett bra ut.
Har nu fått upprepade urinvägsinfektioner, har även haft blod i urinen o fått göra en cystoskopi. Den visade inget onormalt, så skönt.
Nu har jag blivit irriterad i underlivet med sveda o urinträngningar. Får inte använda Ovesterin för min cancer var orsakad av östrogen. Har fått Replens, som jag inte tål. Jag fick sveda, blev röd o irriterad o en ny urinvägsinfektion. Läkaren säger att Vasselinsalva o barnolja är det jag får använda. Men det hjälper inte.Har själv provat Vagisan, något nytt östrogenfritt, men tål även inte den krämen.
Är det farligt att ta Oversterin eller Blissel, ger det näring för en ny tumör. Hjälp mig vad skall jag göra? Vilken kräm skall jag prova för mina svidande slemhinnor o urinvägsinfektioner.

Svar

Hej! Det är besvärligt med torra och svidande slemhinnor. Det finns en lokalbedövande salva receptfritt på apoteket som kan vara till hjälp mot svedan. Det bästa är väl att du tar kontakt med din doktor och fråga om du kan använda Ovesterin eller Blissel lokalt. Hoppas att du har fått svar din fråga. Du är välkommen att höra av dig hit igen.