Frågor

Trippelnegativ bröstcancer

Hej. Min syster har en trippelnegativ bröstcancer.
Hon behandlades med cytostatika fyra gånger, men tumören reagerade inte på behandlingen, utan tumören fortsatte att växa. De byte till en annan chemoterapin som inte heller hade någon effekt och kunde inte kontrollera tumören. De blev bara större. Hon blev inlagd för att opereras och därefter börjar de igen med cellgift.
Min fråga är finns ingen annan alternativ behandling?
Hur långt har man kommit för denna typ av cancer?

Tack i förhand för er svar.

Svar

Hej!

Med alternativ behandling brukar man mena icke traditionell medicinsk behandling. Vi känner inte till någon alternativ behandling som skulle kunna hjälpa din syster. Om din fråga istället är om det finns någon annan medicinsk behandling än den hon får nu, rekommenderar vi att ni söker en second opinion. (ny medicinsk bedömning) Det betyder att man ber en annan läkare bedöma om det finns något annat man kan erbjuda.
Ni kan prata med hennes läkare eller kontaktsjuksköterska och be om en remiss för en second opinion. Skickar med en länk där ni kan läsa mer. https://www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Second-opinion-en-andra-lakarbedomning/

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa 08-123 138 00. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

Cancerrådgivningen