Frågor

Tarmcancer

Hej! Är det normalt att avföring ändrar sig i färg ? Jag har upptäckt att min avföring idag är mörk brun mot att den brukar vara ljusare ,inget blod har jag sett. Har inga andra problem med magen och inget fel på matlusten eller går ner i vikt. Efter livmodercancer operation för fyra år sedan är jag observant på olika symptom.Är det stor risk att livmodercancer ger metastaser efter så lång tid.? Mvh Karin

Svar

Att avföringen kan ändra färg är helt normalt. Då du inte heller har några symtom från magen så skall du inte behöva oroa dig för detta. Vid större blödningar från mage eller tarm färgas avföringen svart. Vid livmodercancer är möjligheten att bota sjukdomen stor och det är således inte någon stor risk för återfall. Psykologiskt är det dock mycket vanligt att man blir observant på kroppen på ett tydligare sätt än innan sjukdomen, det är förstås helt normalt.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.