Frågor

Tarm

Hej!
Jag skrev en fråga 14 okt om hemorrojder och analcancer. Nu har jag en till fundering. När jag smörjde in mig igår kväll kände jag en knöl längre in som är hård. Det känns som den sitter i slemhinnan, när jag trycker på den och samtidigt tar i följer den med längre ner så jag kan känna den precis ovanför öppningen. Blöder inget och gör inte mer ont vid avföring. Men det känns att något är där och känns obehagligt.Både om hemorrojder och cancer står det att det blöder.Kan inre hemorrojder kännas så eller kan det vara cancer?

Orolig

Svar

Det är svårt att veta om det är en hemorrojd du känner eller ej. Det är sant att både hemorrojder och analcancer kan blöda. Det troliga är att det är en inre hemorrojd du känner. Det är vanligt med hemorrojder men ovanligt med analcancer. Det bästa är att du ber en läkare undersöka dig. Du kan boka en tid på din vårdcentral.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.