Frågor

Tarm

Hej!
Jag undrar om det finns några skillnader mellan hemorrojder och analcancer angående symtom. Jag har haft hemorrojder förut, men brukar inte ha så ont av dom. Men nu har jag haft ont i flera veckor och stolpiller eller salva hjälper inte. Jag blöder inget och känner ingen direkt klåda. Det sticker lite ibland och obehagligt och tryck.
Tror jag har både inre och yttre. Är 40 år.
Om jag fattat rätt är analcancer inte så vanligt. Kan det visa sig så här?
Är så orolig

Svar

Helt riktigt så är analcancer en mycket ovanlig cancerform. Analcancer kan ha delvis liknande symtom som hemorrojder. En analcancer ger en hård, fast förändring vid ändtarmsöppningen som inte förändrar sig så som hemorrojder kan göra.Hemorrojder förändrar sig och är ibland mer fyllda och hårda och ibland är de mindre och mjuka, en cancer ändrar sig inte på ett sådant sätt. Blödning och smärta i samband med att man bajsar är vanliga symtom i bägge fallen. Om symtomen inte går tillbaka eller om du känner dig fortsatt orolig så är det bra att få det undersökt av läkare.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.