Frågor

Tandkött

Hej,
Jag borstade tänderna och när jag spottade så var det lite blod blandat med tandcremen. Jag tittade i munnen men såg inget sår vilket jag tryckte var konstigt. Jag spottade vanligt och då såg jag inget blod och jag borstade tänderna igen och då kom det inget blod. Jag tycker det är märkligt att det inte syntes när jag lyste med en lampa i munnen vart blodet kom från och jag bli orolig att det kommer längre nerifrån halsen och att det kan vara ett tecken på cancer. Är det här något att vara orolig gör eller ska jag helt släppa det? Tacksam för råd.

Svar

Det är vanligt att det kan blöda från tandköttet i samband med tandborstning och att det kan vara svårt att se varifrån det kommer. Färgen i blod är mycket koncentrerad och en liten droppe kan blandat med saliv och tandcreme se mycket ut. Du behöver inte oroa dig för att det här skall vara cancer, om du får problem med större blödningar så skall du förstås låta dig undersökas, men det låter inte det här som.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.