Frågor

Tamoxifen eller Aromatase

Hej! Jag opererades för bröstcancer 2016 och direkt efter cytostatikabehandling påbörjade jag 5-årig behandling med Tamoxifen. Eftersom jag nu är över 50 år och inte haft mens sedan före cytostatikabehandlingen misstänker jag att jag har kommit i det klimakteriet och funderar på om Tamoxifen fortfarande är bästa läkemedlet. Blodprov har bekräftat att jag sannolikt är i klimakteriet. Min onkologläkare tycker ändå att jag kan fortsätta med Tamoxifen (huvudsaken är att jag tar något hormonsänkande preparat) men att om jag vill byta till Aromatase så är det ok. Jag önskar ju en så effektiv behandling som möjligt. Har ni något råd om vilket läkemedel jag ska välja?

Svar

Hej!

Din fråga kräver att en läkare gör en individuell bedömning. Eftersom du fortfarande har en del frågeställningar efter att ha pratat med din ordinarie läkare så rekommenderar vi dig att söka en second opinion, ny medicinsk bedömning.  Det gör du genom att prata med din läkare eller kontaktsjuksköterska så hjälper de dig med en remiss.

Skickar med en länk som förklarar lite mer. https://www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Second-opinion-en-andra-lakarbedomning/

Hoppas att detta svar kommer till din hjälp. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen