Frågor

Tagit bort födelsemärke

hej! jag var hos läkaren i fredags och tog bort ett födelsemärke. Den var mörkbrun och var 5mm på längden och 3mm på höjden har aldrig vuxit eller blödit eller ngt sånt. Har sett den på bilder redan från 2011. Läkaren sa att han fortfarande inte trodde att det var ngt farligt. Jag är livrädd för att ha ngt och som har spridit sig. Har gjort 3 ultraljud av buken pga andra skäl. samt gjort röntgen av lungorna och tagit massa blodprover. Läkarna har tom känt på alla ställen på lymfkötlarna där cancer kan tänka sig sätta sig. men dem har aldrig hittat ngt. och detta gjorde jag i år. kan jag andas ut att det inte rör sig om ngt farligt?! är 29år och livrädd.
mvh jessica

Svar

Läkaren har gjort en klinisk bedömning att det troligtvis rör sig om ett vanligt ofarligt födelsemärke. Märket har tagits bort och skickats på analys(kanske pga din oro). När patologen har gjort sin analys kommer du att få ett svar.
Det vi kan säga är att de flesta fördelsemärken inte är cancer. Din ålder talar också emot att det. Hoppas att du får ditt svar snart så att du slipper vara orolig så länge.