Frågor

svullen i armhålorna och svullna lymfkörtlar

Hej! Vet inte om jag kan fråga er detta men provar iaf. Jag har för ca 6 veckor sedan fått barn och slutade amma för någon vecka sedan. Så för några dagar sedan så kände jag mig öm i armhålan och kände då en liten svullnad där som gjorde jätte ont.
Jag började då trycka och känna varje dag och den blev mer svullen men försvann sedan. Men då dök det upp en ny svullnad i armhålan. Sedan efter någon dag och fick jag en svullnad under andra armen också. Och sedan försvann den en svullnad till. Men Har nu två svullna lymfkörtlar (som jag tror är lymfkörtlar) under båda armarna som gör väldigt ont. Jag är jätte nojig nu att det är någon slags cancer…. oroar mig hela tiden och går och känner på dem vilket gör att dem svullnar mer. Vad kan detta vara? Dem är relativt mjuka och känns lite avlånga..Men det är svårt att känna i armhålan.
Har ringt vc och ska dit imorgon. Men skulle vara otroligt tacksam för svar snarast från er.

Svar

Hej! Det är bra att du ska till din VC men det låter inte som något allvarligt. Det är vanligt att bli extra orolig när man fått barn. Vill du prata med någon kan du höra av dig till oss på Cancerrådgivningen på telefon nummer 08-12313800 vardagar mellan 8.30-12.00 och 13-16.00