Frågor

Svettningar och förstorad lymfkörtel

Hej,
jag är 43 år och besväras av nattliga svettningar under ägglossning och mens men under senaste månaden svettas jag i princip varje natt oavsett tidpunkt i menscykeln. Jag har även en liten lymfkörtel vid nyckelbenet som far omkring ibland hittar jag den inte för att sedan känna den igen, jag har haft en den länge i allafall mer än 1 år, en läkare kände på den häromdagen och sa att hon inte blev orolig. Man tog blodstatus och en B-diff som var normala. Jag har ingen feber eller viktnedgång. Är trött, stressad och sover dåligt. Kan man utesluta malignitet utan att punkter körteln? Jag har gjort biopsi på kvarvarande lymfkörtlar tidigare som inte visat på någon. Jag har även små körtlar i ljumskarna som jag har haft i ca 7 år och som är provtagna men de var”normala” och bedömdes som rester som inte gick tillbaka helt. Känner att läkaren på vårdcentralen vill koppla allt till stress så jag är orolig att hon missar något.
mvh
Erika

Svar

Hej

Det låter som att du är väl undersökt och inte ska behöva oroa dig för att det är något som missats. Små rörliga lymfkörtlar är helt normalt. Körtlar som är angripa på något sätt känns hårda och annorlunda och de sitter oftast fast i vävnaden. Körtlar större än 1, 5 cm brukar man punktera för säkerhetsskull.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.
Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen