Frågor

Stipendie / donation

Hej!
Min gudmors son, 35 år, är väldigt sjuk i cancer, det finns inget traditionell sjukvård kan göra för att hjälpa honom. Han är för svag för operation, cellgifter och strålning samt har en blodpropp från njure till hjärta. Han har dåligt med pengar, därför undrar jag om det finns något stipendie eller liknande han kan söka för att piffa upp sin eventuellt sista tid här på jorden?
Uppskattar alla tips.

Svar

Det finns fonder som man kan ansöka om bidrag ifrån som cancerpatient. Cancerhjälpen, Cancer och allergifonden, Cancersjukas riksförening -curo och Cancerrehabfonden är några exempel. Cancerhjälpen är den enda av dessa som ger kontant bidrag för ökade omkostnader i samband med cancersjukdom. Det kan också finnas fonder som är mer lokala och gäller vid tex. en speciell klinik. Rådgör med kurator vid kliniken där din gudmors son vårdas, de har kunskap kring detta och kan också hjälpa till med ansökningsförfarandet. De flesta fonder kräver utlåtande av kurator alternativt sjuksköterska eller läkare i samband med ansökan.

Hoppas att detta är svar på din fråga. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.