Frågor

Spridd bröstcancer

Jag har spridd bröstcancer..Lite överallt i skelettet och även en tumör,som nu har krympt i den andra bröstet av cellgifterna..Nu hade jag ett juluppehåll med cytostatikan i nästan 4 veckor..Om mina andra tumörer har varit snabbväxande.Hur mycket har inte hunnit och hända i kroppen på dom 4a veckorna jag inte fick cyto??Hur snabbt kan en tumör uppkomma i lungan t.ex??
Tacksam för svar

Svar

När man gör ett uppehåll i behandlingen kan det vara för att man bedömer att det är bäst för dig. Ibland behöver kroppen vila från behandlingen, få en chans att återhämta sig för att kanske senare orka få mer behandling. Det är inte ovanligt att man gör på det sättet.
Eftersom vi inte kan säga exakt hur man har tänkt i din situation bör du prata med din läkare. Fråga hur man har tänkt sig med din behandling och ta även upp din oro för att sjukdomen ska ha hunnit sprida sig. Ta kontakt med din kontaktsjuksköterska.
Hoppas att svaret kan vara till någon hjälp. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.