Frågor

Rodnade bröst och vätska

Hej!

Jag är snart 36 år och har sedan i december haft vårtgårdar som är röda till. Jag tycker de ser annorlunda ut.
Jag har alltid haft inåtgående bröstvårtor men när jag blev gravid vid 28 samt 31 så har de varit som normala bröstvårtor förutom att de blivit väldigt blå och mörka.
Vänstra bröstvårtan blir indragen och plan upptill när jag lyfter vänstra armen.

Jag har även sedan december haft förkylningar och halsont i omgångar. Har haft en släng av feber för 6 veckor sedan.

Mina bröstvårtor är fortfarande röda. De gör inte ont men blir torra och fnasiga. Vårtgården på ena bröstet är ojämn och plupparna på båda vårtgårdarna blir ibland vita och ser ut som finnar.
Bröstvårtorna växlar färg men ena har fått vita fläckar som ser anemiska ut. Och bröstvårtorna har blivit väldigt blå och mörka ovanpå allt.
För några veckor sedan märkte jag en gul skorpa i ena bröstvårtan som påminde väldigt mycket om torkad mjölk som när man ammar. Sen har jag klämt vid ett få tal tillfällen men inget har kommit ut.
Nu idag klämde jag lite och det kom lite klar vätska från samma bröst.
Jag hade återkommande mastit när jag var gravid men det påminner inte om mastit. Jag har perioder där brösten inte gör ont. De är inte svullna som de var med mastit.

Men jag har haft problem med extrem smärta i båda brösten och mina menscykler har varit ungefär var 20-24e dag vilket inte är så det brukar vara. Jag vet att smärta inte är ihopkopplat med cancer men det gör mig orolig när de förändras så drastiskt.

Jag har även en långdragen stressproblematik och den har blivit extrem nu när brösten inte slutar vara röda. Nu när det kom vätska så fick jag en total panikångestattack och jag är helt övertygad att jag har inflammatorisk bröstcancer.

Jag har börjat äta ecitalopram pga all panik jag haft sedan januari då brösten betett sig så konstigt.
Jag började äta dem den 2 mars.

Eftersom läkaren jag var hos såg rådnaden så satte han in Cortemyck och gav mig en remiss till mammografi. Mammografin visade inget och bedömdes som normal. Jag var där i 5-10 minuter och ingen tittade på brösten utöver det.

Cortemycken hjälpte inte alls. Rådnaden är kvar. Jag är fortfarande förkyld i omgångar (Max 1-2 dagar utan förkylningssymptom) Nu kommer vätska från ena bröstet. Jag har panik och mår jättejättedåligt.

Kan alla färgskiftningar, klar vätska från bröstet, rådnaden etc bara bero på stress och hormonrubbningar?
Det ska tilläggas att jag har tagit blodprov för att kontrollera sköldkörteln och även de var normala.
När jag tog blodprov i januari låg min CRP på 3..
Har man hög CRP om man har inflammatorisk bröstcancer?
Borde vidare utredningar göras?

Mvh panikslagen

Svar

Hej!

Om dina färgskiftningar, klar vätska från bröstet och rodnad kan bero på stress och hormonrubbningar kan vi inte svara på. Det måste du prata med din läkare om. Hen kan även tillsammans med dig avgöra om du behöver göra fler undersökningar.
Du har gått igenom många undersökningar som inte visat något onormalt. Det är bra, man kan utgå från att det skulle ha visat sig annars.  Men att inte må bra och inte veta exakt vad det beror på är såklart en svår situation. Det kan blir lätt så att man tror att orsaken är en allvarlig sjukdom.
CRP kan vara förhöjt vid inflammatorisk bröstcancer.

Om du önskar går det bra att ringa till oss. Ibland kan det vara skönt att få sätta ord på det man är orolig för. Det kan även vara lättare för oss att svara på frågor i en dialog.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen