Frågor

Rädd för cancer

Hej!

Började för 2 år sedan. Fick mycket stickningar i främst vänster bröst. Sökt VC flera ggr som inte visste vad det var. Gjorde en mammografi och ultraljud för ett litet tag sen som inte visade något. Stickningarna har nu nästan helt upphört men har istället fått andra symptom. Får ibland ont i bröstkorgen/runt hjärtat i perioder som känns som muskelvärk både fram och baksida. Känns ibland som träningsvärk och finns där både vid ansträngning och vila. Är inte ihållande utan till och från med symptomfria perioder. Känns ibland vid utandning och ibland vid inandning. Gjort EKG som var bra och blodtryck bra.
Kan tillägga att jag har en hård knöl under höger öra som jag vet har varit där i minst 1 år men kanske ännu längre. Har ej kollat upp den. Kan det här ha ett samband? Får lätt tankar på cancer som spridit sig. Är tjej på 30 år som i övrigt är frisk.

Svar

Hej.

Det låter inte som att det du beskriver har något samband. Däremot är det ganska vanligt att känna oro och rädsla för att man skulle kunna vara eller bli sjuk.  Då kan det vara bra att bli undersökt precis så som du blivit, så att man utesluter så att det inte är något fysiskt fel. Det låter som du är väl undersökt men ändå känner dig orolig. Samtalsbehandling kan vara bra hjälp vid ångest eller oro för hälsan det kan du få via din vårdcentral.

 

Hoppas detta var svar på din fråga. Du är välkommen igen om du har fler frågor eller behöver stöd. Du kan också nå oss på telefon 08-123 138 00

Med Vänliga Hälsningar Cancerrådgivningen.