Frågor

Polyp i livmodern

Hej! Jag år 47 år. Har fyra barn, tre födda med kejsarsnitt. 1 missfall med skärpning och ben abort. Nu sedan längre tid kraftiga mens blödningar med koagel och sedan många år vattnig ej illaluktande flytningar. Inga mellanblödningar, någon enstaka gång. Gift. Bukplastik och blindtarmen opererad samt bilateralt op ljumskbråck. Sökt gyn och på ultraljud såg läkaren eventuellt en atrofisk polyp, inga myom. Provar nu primolut bor KUR x2, hjälper ej detta blir det hysteroskppi. Sååå orolig för att jag nu har cancer…. Är detta vanligt?? Snälla svara så snart ni kan…

Svar

Polyper är vanligt och kan ställa till med blödningsrubbningar. Det är alltså större sannorlikhet att dina blödningar beror på godartade polyper i livmoderslemhinnan än något annat. Därför har din läkare ordinerat att du ska ta läkemedel mot dina blödningsbesvär. Om det skulle vara så att du inte blir bättre ska man givetvis undersöka dig ytterligare genom en hysteroskopi. Då kan man avlägsna polypen och undersöka den.

Hoppas att detta svar är till din hjälp. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

 

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen