Frågor

PNET Cancer

Hej/ Jag har en nära släkt nämligen min systers dotter, som bor i Aten Grekland och Idag fick hon besked från sin doktorn att hon har PNET cancer. En tumör i ryggen som enligt läkarna är c:a tolv cm stort. Detta gör att hon är delvis förlamat på vänstra armen och bägge ben. Läkarna kan inte operera p.g.a tumörens storlek och har istället påbörjat med medicinsk behandling. Hon är bara 33 år gammal och har två små barn.Det började med ont i ryggen och sen i armen strax innan jul 2014. Sen ögon locks förlamning och sist benförlamning. Det är en fruktasvart tid som alla i hennes omgivning går igenom och som ni kan förstå finns hur mycket frågor som helst om vad forskning säger om den typ av cancer och dess prognos? Kommer hon att klara allt detta?

Tack i förhand

Svar

Prognosen är svår att uttala sig om. Den som bäst kan göra det är givetvis hennes läkare. Prognosen beror på flera faktorer. Sjukdomens stadie, aggresivitetsgrad, hur bra effekt behandlingen har etc.
Precis som du beskriver drabbas en hel familj och nära vänner när man får ett besked om en allvarlig sjukdom. Har du fler frågor är du välkommen att höra av dig igen. Det går även bra att ringa till oss. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.