Frågor

PAD svar vulva

Hej!
Det upptäcktes en förändring i vulva, det togs biopsier som visade ”höggradig vulval intraepitelial neoplasi/VIN 3. Gjorde därefter en excision av lokal förändring i vulva. Därefter kom PAD svaret: ”PAD svar visar vävnadsbitar från vulva med fokal bild av kondylom utan hållpunkter för dysplasi eller malignitet”. Hur är detta möjligt? Hur kan det visa så olika? Jag vet att jag hade kondylom 1998. Kan det finnas kvar i kroppen så länge?
Känner mig fortfarande orolig!

Svar

Hej

Det första svaret efter provtagningen visar att de ser att celler växer okontrollerat i slemhinnan, neoplasi. VIN 3 berättar hur djupt cellerna växer, här i de undre lagren i slemhinnan. Så översatt kan sägas att de tog prov på en knöl som sedan när man tittade närmare på cellerna inte visade tecken på malignitet. Kondylom kan komma åter efter flera år och kan ge upphov till dina besvär. Vanligen så utvecklas inte maligna cancerceller från virustyperna som orsakar kondylom.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd.

Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar

Cancerrådgivningen