Frågor

Östrogen

Hej.
Jag op mej för bröstcancer Sep 2014, jag hade Her2 positiv , den var inte hormonrelaterad , 19mm stor var den och ingen spridning till lymfor. Före jag op mej åt jag östrogen för jag hade så mycket värmevallningar både dag och natt , nu har dessa kommit tillbaka om än värre, så livet är inte vad det ska va. Nu till min fråga , var på hälsokost och pratade och dom hade en produkt som var gjord på sojabönor , och skulle vara bra för just vallningar , är det något som jag skulle kunna ta , så livet blir lite bättre ????
Ingredienser i produkten är : Inulin , sojaisoflavonkoncentrat , ( glycine ) fettsyror , kiseldioxid .
Tackar på förhand

Svar

Det finns inget som motsäger att du kan ta detta preparat då du har haft en icke hormonkänslig bröstcancer, den forskning som finns handlar om hormonkänslig bröstcancer.
En del naturpreparat som används för att lindra klimakteriebesvär innehåller så kallade fytoöstrogener, det är dessa man avråder ifrån vid en hormonkänslig bröstcancer, det är dock omtvistat även där om dessa är till nytta eller skada.

Akupunktur och ökad fysisk aktivitet i form av regelbunden träning där du får pulshöjning så att du blir svettig, är två andra sätt som kan minska problem med värmevallningar.
Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.