Frågor

Öron

Hej! 42 år kvinna, som inte rökt alls i mitt liv. Mår bra för övrigt.
Vaknade för en vecka sedan med hugg i mitt vänstra öra, det försvann men ersattes av värk inuti örat. Jag har nu i båda öronen lite värk ( som när man varit ute utan mössa i blåst ). Jag har ett ”tryck” i öronen. Som vid lock för öronen men ändå inte. Det spänner/trycker inuti öronen.
Jag har tidigare haft eksem/hörselgångsinflamation och började direkt med Terracortrildroppar som jag hade hemma då jag tyckte det kliade lite också.

Jag var hos sjuksköterska i förrgår. Allt såg bra ut i hörselgångar och trumhinnor. Det känns som jag vill tryckutjämna/gäspa som man gör vid lock för örat. Dock har det ingen effekt. Och jag har liksom inget riktigt lock i heller.

Jag har hälsoångest och jag är alltid rädd att allt är cancer. Googlar tyvärr och hittar allt som har med tumörer etc att göra.

Jag har mångårig problematik med spända muskler/smärta i rygg, nacker/huvud, ansikte och biter kraftigt ihop tänderna dygnet runt. Jag är ofta orolig och stressad. I perioder spänningshuvudvärk. Sover dåligt. Under pandemin har jag avstått naprapater/massörer.

Jag mår för övrigt bra tycker jag.
Jag har atopiskt eksem och hälsoångest. Missbrukar Nezeril nässpray sedan 25 år tillbaka och började varva med Nasonex för en vecka sedan för att kunna avvänja mig vid Nezeril. Jag har allergier, damm, pollen etc. Jobbar på ett väldigt dammigt skolbibliotek och både jag och andra som jobbar här har väldigt torra halsar, ögon och torrhosta. Torrhostan har jag haft sedan 2020 i februari men med uppehåll som kommer och går. Alla mina tre barn och man har ofta förkylningar men jag får inte det, det jag får när de är sjuka är lite hosta och ibland känns det som jag ska bli förkyld men det blir inget av det. Jag är typ aldrig sjuk.

Besväret är mer i höger öra men i båda. Detta gör att jag på något sätt tycker att tumörer/polyper/cystor är lite orelevant, i så fall ska jag ha det på båda sidorna. Men jag kan inte släppa det. Sjuksköterskan tyckte inte det var något att oroa sig för. Men hon förstod inte riktigt att jag har tryck i öronen.

Låter det som cancer i öronen eller i närheten av båda öronen? Hur rädd ska jag vara?

Mvh Louise

Svar

Hej!

Vi har haft kontakt redan idag. Så vi önskar dig trevlig helg och välkommen åter!

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen