Frågor

Orolig

I onsdags så började det rinna i mitt högra öga, jag blev röd, dagen efter var jag jätte röd och hade svårt att få upp ögat, kontakta vc och fick ögonsalva. Jag är fortfarande röd men får upp ögat. Jag ser suddigt på det ögat och var till akutmottagningen i går lördag, läkaren lös i ögat och hade i några droppar som skulle upptäcka om jag hade någon skada i ögat dropparna skulle tydligen färga skadan blå i ögat sa han.. Men allt såg bra ut. Den lampan han hade, hade som ett förstoringsglas, den satt på väggen om han tog ner och lös i ögat på mig.vad ser man med en sådan?Jag har inte kunnat sova och är jätte rädd och ledsen att jag har ögonmelanom. Ser fortfarande suddig på ögat, igår var jag till ögonmottagningen och dom kolla trycket i ögat som låg på 25, jag talde om min oro för ssk på mottagningen hon säger ja men läkarna er om du har en tumör när hon kollar i dina ögon. Jag vart jätte ledsen och ville inte vara kvar på mottagningen utan gick därifrån gråtande ssk stannade mig och sa det är bra om du är kvar det kan ju vara något allvarligt då du är räd i ögat. Men jag åkte där ifrån hennes röst ekar i mitt huvud, var precis som hon sa till mig du har cancer i ögat. Jag fick även prova ny styrka i glasögon och då försvann dimman, det hon säger till mig då, ja det är inte säkert tumören trycker på synen. Jag är nu livrädd då jag har ökat tryck i ögat, mamma sa att både hon och min bror har ökat tryck i ögonen. Den där lampan läkaren lös med i lördags vad kan läkaren se via den?

Svar

Hej

Det låter betryggade att ögonläkaren efter undersökning sa att det såg bra ut. Det ska du kunna lita till. Vid en sådan undersökning ser man och bedömer näthinnan, synnerven och glaskroppen inne i ögat.

Att få ett bra bemötande är centralt för att man ska känna sig trygg med informationen. Kontakta ögonmottagningen igen för att prata med ögonläkaren och få förklarat vad som är med ditt öga samt få behandling.

Hoppas att detta är svar på dina frågor,

Med vänlig hälsning,

Cancerrådgivningen