Frågor

Orolig

Har haft en del besvär det senaste halvåret. Gjorde en gastroskopi i augusti via munnen då jag haft problem med mycket luft/uppstötningar. Den visade på litet magmunsbråck. Fick en tid innan gastroskopin också problem med obehagskänsla på vänster sida hals/svalg. Var för några dagar sedan hos tandläkaren som kollade min tunga/mun pga vit beläggning på tungan. Annars såg allt bra ut.
Har blivit så rädd att det ändå är något i mitt svalg som blivit missat. Några dagar kan jag känna av det upp mot örat andra dagar känner jag knappt av det alls. Ibland kan det göra lite ont, ibland bara kännas konstigt. Jag har inga problem med att äta.
Jag känner mycket på halsen, samt känner efter mycket och tänker att det påverkar också.
Behöver jag gå vidare eller är jag tillförlitligt utred?
31 årig tjej

Svar

Hej!

Du har varit på en gastroskopi som förklarade varför du haft problem med uppstötningar/luft. Tandläkaren hittade inte heller något avvikande.  Det är bra och det ska du lita på. Symtom som kommer och går brukar inte bero på cancer. Precis som du själv tänker kan man bli upptagen med att känna efter och tänka på det för mycket. Det kan skapa både fysiska och psykiska symtom. Försök att lita på att du är utredd och att allt såg bra ut. Om din oro inte försvinner ska du söka hjälp för just oron. Det kan du göra vid din vårdcentral.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen.  Det går även bra att ringa, ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen