Frågor

Område på bröstvårtan med stark smärta vid beröring

Har sedan hösten förra året haft ett väldigt ömmande område (ca 1 kvadratcentimeter) på övre delen av höger bröstvårta. Besväret slog till med full kraft helt plötsligt utan någon till synes yttre orsak. Tycker inte att det har förvärrats eller spridit sig sedan dess. Däremot är det väldigt smärtande vid beröring och jag har nu alltid sport-bh på mig som håller fast bröstet eftersom det lindrar smärtan. Känner inga knölar i i bröstet och det ser inte konstigt ut i jämförelse med det andra. Om man tittar noga så ser man att huden på bröstet flagar lite som om den vore torr. Börjar bli lite fundersam på om det kan vara något farligt, t ex Paget? Känns dock så konstigt att det kom så plötsligt och inte har förvärrats nämnvärt på ca 5 månader. Det blir dock inte heller bättre.

Mvh

Svar

Hej.

Förändringar på eller i bröstet som inte går över bör man alltid låta undersöka för att utesluta att det inte rör sig om något farligt. Hudförändringar på bröstvårtan kan mycket riktigt vara ett symtom på pagets, det låter positivt att det inte har förändrats nämnvärt, men du bör ändå få detta undersökt. Du söker via din vårdcentral eller via bröstcentrum som finns vid de större sjukhusen.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen