Frågor

Nolvadex stelhet i lederna.

Hej!

Jag har behandlats med Nolvadex i 3 år nu och vill själv avsluta detta pga stelhet i lederna. Jag tränar mycket löpning och de stela lederna gör att träningen har påverkas negativt på många plan. Hård träning förebygger också återfall. Utan dessa tabletter kan jag träna hårdare och oftare viket är bra för min kropp. Jag har också läst att broccoli och protein dödar alla cancerceller, så det är väl bättre att äta broccoli, proteintillskott och hålla igen på sockret som tydligen göder cancerceller.
Det finns ju många fler otrevliga biverkningar med Nolvadex.

Är det riskfritt att avsluta Nolvadex behandlingen om man tränar hårt (8-12 timmar i veckan), äter broccoli och proteintillskott varje dag?

Svar

Många har besvär från sina leder vid antiöstrogenbehandling efter bröstcancer. Det kan vara riktigt besvärligt. Det finns starka evidens för att den behandlingen minskar risken för återfall i sjukdomen.
Om du överväger att sluta med Nolvadex bör det ske i samråd med din läkare eftersom det inte är riskfritt att sluta. Bröstcancer är inte en och samma sjukdom. Hur risken är i just ditt fall kan du fråga din doktor. Väga för- och nackdelar och därefter kan du ta ditt beslut om att sluta eller fortsätta.