Frågor

Njurcancer

Hej. Är en kvinna på 37 år som har hälsoångest. Tror hela tiden att jag har olika cancersorter. För 2 årsedan gjorde jag 3 CT buk med kontrat efter en hemsk parasit och en njursten som hade fastnat. Har också gjort 1 koloskopi för 1årsedan pga konstig avföring. Var senast i höstas på Vårdcentralen och tog lite olika prover. Nu tror jag att jag har fått njurcancer. Har symtom som ont/ömmande vid höger sida långt ner vid midjan. Smärtan Kommer och går.Har också ibland ont ner mot ländryggen. För ett par dagar sedan fick jag en extrem trötthet som inte går att vila bort. Tror nu mer än någonsin att jag har fått njurcancer/cancer. Vad tror ni? Ska jag söka vård igen?
Mvh från en orolig tjej.

Svar

Det är påfrestande att ha hälsoångest. De symtom som du beskriver låter inte som tecken på cancer. Det är ovanligt med cancer i din ålder och njurcancer är också ovanligt. Du blev ordentligt undersökt för tre år sedan med CT och som du säkert vet så tar det lång tid att utveckla cancer. Så det är osannolikt att du skulle ha cancer. Dina symtom som kommer och går och tröttheten beror förmodligen andra faktorer än cancer. Avvakta och se om dina besvär går över. Om du skulle bli sämre och får mer smärtor ska du naturligtvis boka en tid på din vårdcentral.

 

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen