Frågor

nattsvettningar

Hej, jag besväras av tilltagande nattsvettningar. Svettningarna har pågått till och från i 6 månaders tid men har nu nått en ny nivå där jag vaknar upp med blöta sängkläder. Jag har tidigare (under 10
års tid) tagit medicin mot reumatisk sjukdom i form av metoject, men har slutat med det då min RA bedöms gått i remission. jag tar ssri mot depression men svettningarna började INNAN jag började på ssri. i övrigt frisk och tar inga andra mediciner. äter allsidig kost och tränar. Jag har aldrig upplevt svettningar på natten under hela mitt liv och är orolig för att det är lymfom av någon form!! Jag har inte känt några knutor på min kropp men jag har klåda (i hårbotten) samt är mycket trött och har även gått ner lite i vikt. 30 år gammal.

Svar

Hej!

Nattliga svettningar kan ha olika orsaker och det är svårt att veta vad det beror på utan en läkarundersökning. Lymfom är en ovanlig sjukdom. Det är mer troligt att det dina symtom beror på något annat. Du ska söka vård på vårdcentralen så att en läkare kan undersöka dig.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är även välkommen att ringa till oss. 08-123 138 00. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen