Frågor

Munbesvär

Hej,
för 3 månader sedan i samband med besök hos tandhygienist upptäcktes två små röda ”knölar” på insidan av kinden något ovanför överkäken. Tandhygienisten trodde att jag bitit mig och att de skulle försvinna. Nu har det gått så pass lång tid men de ser lika ut som tidigare, har inte minskat eller ökat i storlek, de ömmar inte när jag känner på dem med tungan eller fingret. Bör jag kontakta vårdcentral eller min bröstsköterska? Mitt ena bröst togs bort för knappt två år sedan, ingen spridning men jag fick strålbehandling.

Tack för svar.

Svar

Ja , du bör kontakta din Vårdcentral alternativt en Öron/näsa/ halsmottagning för en läkarbedömning. Röda ”knölar i munslemhinnan som inte försvinner skall man få undersökta. Det behöver inte vara något farligt men en del röda knölar i munnen kan utvecklas till cancer och skall därför tas bort. Det har troligen ingen koppling till din tidigare bröstcancer.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog