Frågor

Misstänkt skelettmetastas

Hej. På min senaste röntgen så såg man en misstänkt skelettmetastas sklerotisk i rygg kotan th8. Min fråga är vilja provet brukar visa på skelettmetastaser. Mina provet är alla bra LD calcium kalium CRP3, blodvärde på 122. Jag får immunterapi för min lungcancer. Ska in på ny röntgen om 5 veckor. Min läkare tror inte det är en metastas utan en kotkompression av ett fall. Men kan inte utesluta metastas är så orolig att detta är spridd cancer.

Svar

Hej!

Det är bara din läkare som kan bedöma dina röntgenbilder och därmed uttala sig om vad som är mest troligt för dig, i din situation.
Generellt kan man säga att det kan vara svårt att avgöra vad det är för förändring som visar sig på röntgenbilden. När din läkare har bedömt att de troligtvis är en kotkompression så har hen tagit ställning till flera saker än just bilden. Det är vanligt att man gör om undersökningen för att se om något förändrats.

Har du fler frågor är du välkommen att höra av dig igen. Det går även bra att ringa till oss, 08-123 138 00, ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen