Frågor

Metastaserad bröstcancer.

Hej!

Har behandlats för ductal hormonpositiv bröstcancer under 2015. Lokal spridning till lymfor i axillen. Äter Anastrozol, får Nolvadex och Zometa. Risk för spridning finns ju förstås och att det är vanligt till bl.a skelettet. Undrar vad de specifika symtomen är för skelettmetastaser i ryggen? Värk förstås, men är den av någon speciell karaktär? Är det tex mer vanligt att det gör mer ont vid rörelse el vila?

Har massa kroppsliga biverkningar av Anastrozolen med b.la värk o stelhet överallt. Har för mig att Anastrozol även kan ge ryggont. Vet man vilken typ av ryggvärk Anastrozolen kan ge?

Svar

Det bästa är att du tar kontakt med din mottagning. Smärtan från skelettmetastaser brukar vara konstant men kan variera i intensitet. Hur en individ upplever smärta är såklart olika. Därför rekommenderar vi alltid att man tar kontakt med sin mottagning. Då kan man göra en bedömning utifrån dig och din situation.
Din antihormonellabehandling kan ge besvär från skelettet och muskler.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.