Frågor

Metastas i lungan

Opererades för tre år sedan för tarmcancer , har sedan fått liten metastas i lungan som opererades bort o en liten på levern som opererades bort,. Nu har jag en ny metastas på nedre lungloben som är en cm o sitter enl läkaren bra till för strålning. Alternativet är att göra en ny lungoperation. Undrar nu om strålningen är lika effektiv o dödar tumören som o. Jag skulle välja att operera den i stället. Strålningen skulle ske vid tre tillfällen under två veckor
Tacksam för svar
M

Svar

Både strålbehandling och operation kan användas som behandling av metastaser i lungan från en tarmcancer. Vilken behandling som läkaren väljer beror på flera faktorer så som läget, antal metastaser, allmäntillstånd etc. Du kan ta upp frågan igen med din läkare för att diskutera vad som är mest lämplig behandling för dig. Du kan även begära en second opinion av en annan läkare.
Hoppas att detta svar kan hjälpa dig. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. Ibland kan det vara lättare att svara på frågor i en dialog.