Frågor

Mensvärk tryck mot blåsa o ändtarm

Är opererad för livmodercancer för ett o halvt år sedan, har inte fått någon efterbehandling. Har haft en hel del urinvägsinfektioner med blod.
Går på kontroll var tredje månad o allt varit bra.
Nu säger läkaren att jag har atrofiska slemhinnor som måste behandlas med Oversterin, är rädd för att min cancer kommer tillbaka av Oversterin.

Har den senaste vecka haft som mensvärk o tryck på blåsa o tarm. Det blir bättre vid tarmtömning.
Kan det bli inflammation i slemhinnan i slidan med värk vid atrofisk slemhinna eller är det min cancer som är på väg tillbaka. Jag är ju så undersökt var tredje månad o har gjort ct-skiktröntgen o cystoskopi för 6 månader sedan. Vad är det som trycker o värker av o till. Min läkare säger när jag ringer att det måste vara min slemhinna utan att undersöka mig vidare. Börja med Oversterin o återkom vid nästa kontroll om två månader. Kan det vara så eller är jag har jag fått ett återfall. Tack snälla för hjälp.

Svar

Det kan vara så att du har besvär från underlivet på grund av sköra slemhinnor. Det är också vanligt efter en operation att man kan känna obehag lång tid efter. Det tar tid för bland annat nerver att läka. Många upplever att det inte känns som tidigare i buken.
Du har,som du själv beskriver, blivit väl undersökt. Din läkare är inte orolig för att din cancer ska ha kommit tillbaka. Det borde man ha sett via de undersökningar som du har genomgått.
Du ska kunna lita på att det och börja med Ovesterin för att se om det blir bättre.
Det är naturligt och normalt att oroa sig för att sjukdomen har kommit tillbaka.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. 08-123 138 00. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.