Frågor

Magproblem.

Hej. Jag är en 74 årig kvinna som undrar vad det beror på att jag sedan ett par år tillbaka inte kan äta vissa födoämnen. Jag tål inte fisk t.ex. Jag kan äta inlagd sill, men ingen fisk därutöver. Jag tål inte skaldjur, bruna bönor. Jag har aldrig tidigare haft problem med maten. En tid innan problemen började fick jag en liten tid efter måltiden upp en del av maten i munnen, ungefär som idissling. Jag kanske också skall berätta att om jag äter nåt jag inte tål, så efter cirka 3 timmar blir jag magsjuk med illamående och kraftiga,, kräkningar som följd och även som diare´,tills all maten är borta. Vad kan detta bero på? Tacksam för svar snarast eftersom jag är orolig att det är nåt farligt som måste åtgärdas snarast. Mvh. undrande.

Svar

Hej!

Det är svårt att veta vad dina symtom beror på utan en undersökning. Du ska söka vård på din vårdcentral. Där kan läkaren undersöka dig och ta de prover som behövs för att ta reda på vad det är som orsakar dina besvär. Behövs det ytterligare undersökningar kommer läkaren även att skriva remiss för det.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. Ibland kan det varar lättare att besvara frågor i en dialog.