Frågor

Magcancer

Jag är 31 årig tjej som har haft en strulig mage under 2 månaders tid. Jag har ibs liknande symtom sedan tidigare, långt tillbaka. Men har fått problem med brämande känsla bakom bröstbenet, inland ont i maggropen och illamående samt luft som åker upp i halsen mycket. Kommer aldrig ut som en rap dock.

Har varit hos läkare, har testat omeprezol, som hjälpte mot illamående och tog ner lite av smärtan, men luften som åkte upp fanns kvar. Åt det i 4 veckor. Har för ca 2 månader sedan gjort ultraljud på buk, som inte visade på något avvikande.

Var hos läkaren igen då fick jag Svamp medicin då jag har svamp på tungan. Det har jag tagit i 7 dagar men har fortfarande mycket svamp på tungan.

Tog diverse prover i maj månad, alla vitaminer var bra, inget problem med sköldkörteln och jag hade högt blodvärde och järnvärde.

Nästa steg blir en gastroskopi sa läkaren.
Känner att jag måste göra det, men är så fruktansvärt rädd för att dom ska hitta magsäckscancer. Oron i sig gör att jag mår ännu sämre.

Svar

Hej.

Det är helt normalt att känna sig orolig under en utredning som denna och det är helt riktigt att oron också kan göra att det känns som att du mår sämre . Undersökningarna och proverna som du tagit har varit bra vilket är positivt. De symtom du beskriver från magen är symtom som är vanliga vid många olika tillstånd och oftast är det inte magsäckscancer.  Det är förstås ändå viktigt att utreda det ordentligt så att du kan få rätt behandling så att du kan få må bättre.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen