Frågor

Lymfkörtlar

Hej
Jag har för ca 1 månad sen blivit behandlad för livmoderhalscancer. Först operation i ljumsken då man tog bort några lymfkörtlar, sedan strålning och cytostatika. Nu känner jag en knöl /böld i strålat område eller möjligen precis brevid. Precis vid ärret. Kan det va en smittad lymfkörtel så snabbt efter eller är man extra känslig då kroppen läker? Varit hos läkare som tagit prov, ej fått svar ännu. Varit rejält förkyld under senaste tiden samt troligen nån hårsäcksinflammation i området också. Om det beror på infektion kan det dröja länge innan lymfkörtel minskar i storlek?

Svar

Det är osannolikt att det skulle röra sig om spridning av cancer till en lymfkörtel. Det är inte ovanligt med förhårdnader i samband med läkningsprocessen efter operation och strålbehandling. En inflammation kan också kännas som en förhårdnad.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.