Frågor

Lymfknutor 4 ,5 år efter malignt melanom

Hej! Opererades 2011 på hö fot för en stadie-1-tumör. Blev friskförklarad 2012.
Har sedan 5 veckor tillbaks fått ont på halsen och har svullna lymfkörtlar på halsen runt nyckelben, i armhålor, i motsatta ljumsken där inte maligna melanomet och körtlar togs bort. Ibland ömmar det lite men inte så farligt.
Har haft en ENORM trötthet i ca 8-9 mån, och svårigheter att få in luft, att ta djupa andetag, blev remitterad till hjärtläkare, hjärtat var det inget fel på. Har haft några 8-9 infektioner senaste halvåret då sonen inskolats på förskola. Även haft ont under vänster revbensbåge. Börjat oroa mig om det kan vara metastaser någonstans.
Har sökt vårdcentral för tröttheten och svårt att få in luft, upprepade gånger men blivit hemskickad med alvedon för att det nog är virus.
Hur får jag en bra undersökning?

Svar

Det låter inte som dina symtom beror spridning av det melanom som du hade på foten.
Att som förälder få upprepade infektioner av olika slag är vanligt när barn börjar på förskolan. Om du fortsätter att känna dig trött ska du boka tid hos din husläkare. Berätta om din oro och trötthet. Lymfkörtlar som svullnar och går tillbaka i storlek beror inte på cancer.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.