Frågor

Lymfcancer?

Jag oroar mig för att ha drabbats av lymfcancer. Jag känner av en lymfkörtel på vardera sidan av halsen som båda är cirka 1 cm i diameter. Jag känner också av stickningar/strålande känsla från halspartiet under hakan och käken och som jag nu haft i mer än 5 veckors tid. Jag har dessutom lite andra diffusa halsproblem med tryck över halsen etc. Vidare känner jag mig varm och lite svettig, särskilt på morgonen. Har dock ingen feber. Är min oro berättigad eller inte?

Svar

Nej, du skall inte behöva vara så orolig. Svullna lymfkörtlar på halsen beror oftast på andra orsaker än lymfcancer, bland annat är infektioner i öron näsa hals området en mycket vanlig orsak.
Svullna lymfkörtlar som är över 2 cm i diameter skall däremot alltid undersökas av läkare.
De mer diffusa, ihållande symtom du beskriver från hals och käkparti är likaså symtom som kan bero på många olika saker . Din läkare kan undersöka och bedöma detta.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.