Frågor

Lungcancer

Hej! Jag har sedan ett år tillbaka haft lite ömhet/trötthetskänsla bak i nedre bröstryggen. Eller rättare sagt min högra sida ungefär vid sista revbenet, ibland har det gått runt och även gjort ont på framsidan under bröstet. Detta kommer inte varje dag, ibland kan det va några veckor emellan.
Jag har även en liten rethosta, sedan mars, inte ofta utan 2-3 gånger på dagen, ibland 1-2 tillfälle på natten.
Var hos läkare i april som tog mängder med prover men hittade ingenting onormalt. Bara att pulsen är lite förhöjd, vilopuls runt 90 men detta har jag haft länge vad jag kan minnas. Kom in på en sida där just dessa symptom på kvinnor kan tyda på lungcancer.
Min läkare i stort sett idiotförklarar min rädsla för cancer…
Jag är nu 32, gravid i v 22 med tredje barnet, aldrig rökt i hela mitt liv men mina föräldrar har alltid rökt så man har ju umgåtts med rökare.

Svar

Hej!
Du har trötthetskänsla i ryggen sen ett år tillbaka och du beväras av hosta av och till. Du har varit hos VC och en läkare har undersökt dig men man har inte hittat något avvikande. Det ska du kunna lita på. De symtom du har är vanliga och beror oftast på andra orsaker än cancer. Den vanligaste orsaken till trötthetskänsla i ryggen är att man är svag i ryggmusklerna. Vi kan givetvis inte veta vad som är orsaken till dina besvär och din oro men det låter inte som cancer. Får du mer symtom ska du givetvis söka vård igen.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa, ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen