Frågor

Lugncancer

Hej.
Jag undrar om doktor kan se om jag har cancer via blodprov.
Jag besökte akutmottagningen på grund av att jag har svårt att andas, har ont på höger sida av bröstet och mår helt enkelt konstigt,de senaste dagarna känner jag att det är jätte kalt och fryser om händer och fötter men så är de svettiga samtidigt.
Personalen på akutmottagningen har gjort EKG test(lyssnat på hjärtat),tog blodprov, jag fick vänta i 1 timme sedan pratade jag med läkare som informerar mig att de inte ser något konstigt, läkaren har lyssnat på mina lungor både fram och backsida, hon var övertygat att allting är bra och att jag har svårt att andas kan bero på att jag har fått astma. Jag ställde en rak och öppen fråga jag är orolig att jag har fått cancer eftersom jag har varit rökare i ungefär 13 år (`Jag är 28 år) och frågade m de kan ta röntgen. Läkaren informerade att det finns ingen anledning att göra det då hon skulle märka att jag har cancer eller infektion via blodprov. Och då fick jag medicin som heter Bricanyl, som hjälper inte!
Snälla svara behöver jag vara orolig ? Kan det verkligen stämma som doktorn sa att jag kan vara lugn och inte tänka på att jag har cancer eller nåt annat då hon skulle se det. Stämmer det?

Svar

Hej! Det är ovanligt med lungcancer i din ålder. Du har inte heller några symtom som är typiska för lungcancer. Ta kontakt med din vårdcentral för en undersökning, där kan du också berätta om din rädsla.